Om klubben

Her er litt praktisk informasjon til deg som akkurat har meldt deg inn i Gjøvik Pistolklubb, eller til deg som kanskje ønsker å melde deg inn i klubben.

Hjemmesiden vår er: https://www.gjovikpk.com
Vår hovedkanal for informasjon ut til medlemmer er Facebook.
Vi har en FB-side – https://www.facebook.com/gjovikpistolklubb
og en lukket FB-gruppe for betalende medlemmer – https://www.facebook.com/groups/636881029758137

Organisasjonsstrukturen til klubben står på hjemmesiden – inkludert hvilke forbund vi er knyttet til (Norges Skytterforbund, Dynamisk Sportsskyting Norge, Scandinavian Western Shooters og Norsk Svartkrutt Union). De forskjellige forbundene har forskjellige treningstider gjennom uken – terminlisten for treningsdager står på hjemmesiden vår.

I sommerhalvåret trener vi på pistolbanen vår på Gjøvik (Reviholen) mens vi i vinterhalvåret trener NFS programmene innendørs i Totenhallen på Lena.

Klubben arrangerer et antall sikkerhetskurs gjennom kalenderåret, og dette er obligatorisk dersom du på et tidspunkt ønsker å søke om å erverve egne våpen. Sikkerhet er i høysetet på pistolbanen, og alle medlemmene er til enhver ansvarlige for at treningene gjennomføres på en SIKKER OG TRYGG måte.

På alle treningskvelder er det mange medlemmer med lang erfaring som vil bistå (skyteldedere) etter beste evne til at du får en morsom og god fremgang.
Klubben har litt forskjellige våpen til utlån på treningskveldene, slik at du som nytt medlem skal få tilegne deg litt erfaring fra forskjellige typer våpen. Du kan kjøpe rimelig ammo av klubben for bruk på treningskveldene. Vi har pistoler i kaliber .22 og 9mm, revolver i .22 og .38 special og .357 magnum til utlån.

Sosialt samvær
Etter at man har “skutt seriene sine” på treningene er det mange som blir igjen litt for å snakke litt med de andre medlemmene og ha det litt sosialt. Dette er en fin måte å bli kjent med flere medlemmer på, og en glimrende måte å lære litt mer om den supre sporten vi driver med. Det er utrolig hvor mange gode tips og triks (og enkelte røverhistorier) som kan plukkes opp etter at man har tatt av seg hørselsvernet…)
Dugnader er også en naturlig del av det sosiale samværet.

Stevner og konkurranser
Mange medlemmer farter “land og strand rundt” på konkurranser og stevner. Dette kan for mange høres litt “skummelt” ut – konkurranser….. Dette er VELDIG fjernt fra virkeligheten! 

Stevner har utrolig lav terskel for å bare ha det morro, og for de fleste er det mer sosialt og morro enn kniving om topp-tre resultater på listene. 

Det arrangeres flere stevner i nærområdene våre, og man er som regel mer enn velkommen til å slenge seg med i en bil og få skyss til/fra arrangementer dersom man har lyst til det. Man får da låne våpen, inntil man eventuelt erverver egne våpen etter minimum 6 måneders aktivt medlemskap i klubben.

Klubben arrangerer også interne klubbstevner gjennom året – mer info om disse på hjemmesiden og FB-gruppen vår. Dette er også en glimrende måte å prøve ut litt forskjellige former for skytesport da man får mer erfaring med forskjellige skytegrener innenfor de forbundene vi er knyttet til. 

Den skytegrenen som har mest aktivitet i klubben vår per dags dato, i NSF programmene, er Feltskyting. Les mer om denne, og andre, skytegrener på hjemmesidene våre.

Følg med på Facebook-siden vår, da stevner osv. ofte blir annonsert der – https://www.facebook.com/gjovikpistolklubb

Det finnes også en nasjonal terminlistewww.skyting.no hvor man kan søke på områder og typer stevner. De forskjellige forbundene har også sine egne terminlister. Les mer om dette på hjemmesiden vår.

Nettsiden www.skyting.no
www.skyting.no er Norges Skytterforbund sin hjemmeside. Denne siden inneholder MASSE informasjon dersom du ønsker å fordype deg i NSFs stoff.

Håper dette har gitt deg litt nyttig informasjon 
og at vi ser deg jevnlig på treningene fremover.

Og, HUSK: GRAV OG SPØR

Det finnes ingen dumme spørsmål – og 
10 spørsmål for mye er bedre enn ETT for lite!

Vi treffes på banen!

Comments are closed.