Westernskyting

SWS – Scandinavian Western Shooters http://swsnet.org

SWS er et norsk skytterforbund godkjent av Justisdepartementet, som administrerer medlemsklubber eller andre klubber og lag som har gruppe med westernskyting på sitt program.
Westernskyting er en skytegren der deltakerne konkurrer med våpen mest kjent som de som ble brukt til å ”temme den ville vesten”; single action revolvere, lever action rifler og dobbeltløper-, pumpe- (pre 1899) og lever action hagler. Skyteoppgavene er konstruert og inspirert av ”den ville vesten”.
I Main Match konkurrerer deltakerne i skyteoppgaver der man bruker inntil 4 våpen, og det skytes på stål- og/eller pappsilhuetter. Det konkurreres basert på en kombinasjon av tid og treffsikkerhet. I tillegg er det flere Side Matcher man kan delta i, som Long Range (flere ulike våpen), Pocket Pistol og Derringer.
Det unike ved denne sporten er bruk av westernantrekk. Hver deltaker må velge et skytteralias passende for en rolleperson eller yrkesgruppe fra slutten av 1800-tallet eller westernfilm, og kle seg i passende westernantrekk.

Western-gruppa i Gjøvik Pistolklubb heter Minnesota Manhunters, og vi er nå 27 medlemmer.

Informativ film om Westernskyting: https://youtu.be/lJwaJLKGpBc

Filmer om Cowboy Action Shooting: https://photos.app.goo.gl/6s72VnU3ypZ79eFF6

Bilder om Cowboy Action Shooting: https://photos.app.goo.gl/JTUR57FU2ctjmSZ47

Er dette noe du er nysgjerrig på, eller ønsker å prøve? Ta kontakt med en av oss, så får du vite når vi trener. Det er egentlig torsdager (17)18-21 i sommerhalvåret og lørdager 11-14 i vinterhalvåret. En og annen gang kan treningen bli avlyst av forskjellige årsaker, så våres medlemmer må følge med på vår Facebook gruppe.
Kontaktpersoner for Minnesota Manhunters, Gjøvik:
Benjamin B. Hotchkiss (Martin Weber Seland) Tlf. 902 96 464
Clifford Osborn (Bjørnar Bjørnstad) Tlf. 917 79 727
OT Fargo (Ole Tor Sørbu) Tlf. 941 41 853
Søk også gjerne opp vår Facebook side: Minnesota Manhunters
https://www.facebook.com/groups/395445347221726

Comments are closed.